VISE GEOGRAFIJE, A MANJE ARHITEKTURE- FAKULTET ZA UMETNOST I DIZAJN



VIŠE GEOGRAFIJE, A MANJE ARHITEKTURE



Naziv je predavanja koje će održati istaknuti španski arhitekta, prof.  Hajme Alevarez Santana (Jaime Alvaréz Santana). Predavanje će se održati na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta, 5. juna 2013. godine sa početkom u 19h u sali 5 (mali amfiteatar), Bulevar umetnosti br. 29.
Profesor Hajme Alvarez će nam govoriti o projektu Rio Madrid, jednom od najboljih izvedenih projekata u Evropi u poslednjih par decenija. Zahvaljujući ovom projektu grad Madrid konačno je vraćen na reku Manzanares. Više od 1200000 m2 čini park, 68.000 m2 su izgrađeni objekti u šta spadaju: sportski objekti, izložbeni, umetnički paviljoni, kulturne platforme, urbana plaža, 13 ukrasnih fontana, 17 dečijih igrališta, kiosci, kafići i više od 33500 zasađenih stabala.
Alvarez, pored rada na Univerzitetu CEU San Pablo (Universidad CEU San Pablo ) je i jedan od glavnih projektanata u renomiranom arhitektonskom preduzeću Burgos & Garrido Arquitectos Asociados, sa sedištem u Madridu. On je takođe i jedan od glavnih projektanata  Projekta Madrid Rio.
Sledećeg dana, 6. juna 2013. godine, gospodin Alvarez će održati predavanje Building an artificial landscape u Skupštini grada Beograda, u svečanoj sali, sa početkom u 19 časova u organizaciji Udruženja Pejzažnih Arhitekata Srbije i Srpske Akademije Nauka i Umetnosti.


           

Коментари

Популарни постови са овог блога

TEHNIKE CRTANJA U PEJZAŽNOJ ARHITEKTURI (AMELIN BLOG)

EKOLOGIJA, EKOLOGIZAM I INDIGENO DRUSTVO

STUDENTSKI RADOVI - Pejzazna arhitektura i urbani dizajn