URBANISTICKI PLANOVI PREDVIDJENI ZA GRAD BEOGRAD

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je predstavila zone i urbanističke planove na svojoj Internet strani (http://www.beoland.com/zemljiste/gup2021.asp) . Urbanistički planovi su javni dokumenti, što treba da ih čini dostupnim stručnoj i široj javnosti.

Zone grada Beograda predstavljaju grafiči prikaz Odluke o odredjivanju zona na teritoriji grada Beograda.
Postavljanjem urbanističkih planova na Internet stranu Direkcije, želimo da omogućimo građanima lakši uvid u planirane urbanističke i infrastrukturne sadržaje u okviru obuhvata određenog plana. U narednom periodu Direkcija će u kontinuitetu dopunjavati mapu Beograda, sa idejom da se na svima dostupan način prikažu važeći urbanistički planovi koje grad sprovodi.

Na preglednoj mapi Beograda možete pogledati sve planove detaljne regulacije koji su usvojeni i objavljeni u Službenom listu grada Beograda posle 2003. godine. Planovi su predstavljeni kroz različite opcije pretraživanja, a uvid u sadržinu plana vrši se kroz dokument u PDF formatu. Puno interaktivno korišćenje mapa biće moguće u narednom periodu, s obzirom da ovakav vid pružanja informacija zahteva stalno unapređivanje sistema. Unutar aplikacije nalazi se detaljno upustvo za korišćenje.

Sve planove koji su usvojeni pre 2003. godine (odnosno pre stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji), a koji su preispitani i ostavljeni na snazi u celosti ili u delu, Direkcija će prevesti u formu prihvatljivu za prikazivanje na Internetu i sukcesivno ih objavljivati.

Interaktivna mapa grada Beograda je digitalna mapa, koja vam omogućava da pronadjete željene objekte u gradu. Plan tenutno ne sadrži tačne koordinate kućnih brojeva, već se oni generišu aproksimativno uz segment tj. osu ulice.

Коментари

Популарни постови са овог блога

TEHNIKE CRTANJA U PEJZAŽNOJ ARHITEKTURI (AMELIN BLOG)

EKOLOGIJA, EKOLOGIZAM I INDIGENO DRUSTVO

STUDENTSKI RADOVI - Pejzazna arhitektura i urbani dizajn