RADIONICA - MIKSER -FAKULTET ZA UMETNOST I DIZAJN

RADIONICA „120 sati dizajna“

Fakultet za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta i Mikser vas pozivaju da se prijavite za učešće u prvoj reality design radionici na našim prostorima.

Šta je reality design radionica „120 sati dizajna“?
„120 sati dizajna“ će posetiocima Miksera predstaviti kompletan proces dizajna – od ideje do gotovog proizvoda. Učesnici radionice će tokom trajanja festivala osmisliti i samostalno izraditi prototipove rasvetnih tela.
Celokupni proces će propratiti profesionalna TV ekipa, a snimljeni materijal biće montiran u i prikazan na jednoj od televizijskih stanica sa nacionalnom frekvencijom. Neprekidnim snimanjem svih faza realizacije projektnog zadatka i mogućnošću neposrednog praćenja rada studenata, javnosti će se po prvi put predstaviti kompletan kreativni proces stvaranja jednog proizvoda.


Tema
Dizajn rasvetnih tela: sve vrste lampi - stojeće, viseće, stone... ili neki novi tip...

Materijali
Furnir od različitih vrsta drveta, žice, električna instalacija, sijalice. Sav materijal i alat biće obezbeđen od strane organizatora.

Kad?
Tokom Mikser festivala, od 25. maja do 29. maja.

Gde?
Žitomlin, Beograd.

Ko može da se prijavi?
U kreativnoj radionici „120 sati dizajna” mogu učestvovati svi studenti dizajna koji su trenutno na osnovnim ili master studijama, kao i oni koji su fakultet završili pre manje od godinu dana.

Kako se prijaviti?
Kandidati treba da pošalju od pet do deset odabranih radova iz oblasti dizajna na e-mail adresu: imangov@megatrend.edu.rs na osnovu kojih će stručni žiri odabrati 20 učesnika. Svi radovi moraju biti u JPEG formatu, web rezolucije. Žiri zadržava pravo da, u slučaju da prispeli radovi ne zadovoljavaju kriterijume, primi na radionicu manji broj učesnika od najavljenog.


Nagrade
Stručni žiri će na osnovu kreativnosti rešenja, njegove funkcionalnosti i uspešne upotrebe materijala odabrati 3 najbolja ostvarenja koja će biti nagrađena: prvo mesto 500 evra, drugo 300 evra i treće 200 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Žiri
Milan Jovanović – docent na Odseku za industrijski dizajn, Fakultet za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta;
Ivan Mangov – asistent na Odseku za industrijski dizajn, Fakultet za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta;
Jelena Matić – docent Jelena Matić, Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu
Mihael Milunović – multimedijalni umetnik
Branko Nikolić – arhitekta

Коментари

Популарни постови са овог блога

TEHNIKE CRTANJA U PEJZAŽNOJ ARHITEKTURI (AMELIN BLOG)

EKOLOGIJA, EKOLOGIZAM I INDIGENO DRUSTVO

STUDENTSKI RADOVI - Pejzazna arhitektura i urbani dizajn