Постови

Приказују се постови за фебруар, 2011

IV SALON PEJZAZNE ARHITEKTURE U GALERIJI SANU

Слика
  http://www.sanu.ac.rs/   www.upa.org.rs GALERIJA SRPSKE AKADEMIJE NAUKA I UMETNOSTI I UDRUZENJE PEJZAZNIH ARHITEKATA SRBIJE ORGANIZUJU IV MEDJUNARODNI SALON PEJZAZNE ARHITEKTURE Konkurs ce uskoro biti najavljen, o cemu cete detaljno biti informisani. Sa izabranim studentima iz sk. generacije 2009/10 i 2010/11 cu se dodatno dogovoriti oko prezentacije. Svakako svi ostali studenti koji su zainteresovani da ucestvuju neka mi se jave. 

prof.dr Ila Berman, the Director of Architecture, California College of the Arts

Слика
Ila Berman, DDes, the Director of Architecture, California College of the Arts, and Principal, Studio Matrixx, presented Oct. 9, 2009, at the Future of Design conference. University of Michigan's Taubman College of Architecture and Urban Planning hosted the Future of Design conference, Oct. 9 & 10, 2009. Thirty designers, critics and provocative thinkers brainstormed how design is evolving across various disciplines including architecture, landscape architecture, interactive, industrial, and interior design. The presentations were free and open to the public. The speakers presented their views in 15-minute segments.

Konkurs za izlozbu u Institutu Servantes

Слика
Svi studenti koji su zainteresvani (rec je o radovima radjenim na predmetima pejzazna arhitektura i urbani dizajn) neka mi se jave STO PRE!

PRIRUCNIK ZA URBANI DIZAJN

Слика
Priručnik za urbani dizajn urednici Goran Petrović i Darko Polić izdavači Orion Art i Prograf, Beograd, 2008. Ova knjiga je adaptirani prevod publikacije Urban Design Compendium, koju je izdala agencija English Partnerships, pionir u oblasti urbane obnove i regeneracije u Engleskoj. U njoj je detaljno opisana metodologija koju ova agencija primenjuje i propisuje svim drugim partnerima, a koja je zasnovana na promociji kvaliteta planskog ili projektnog rešenja kao ključnog za uspešnu implementaciju projekta. Knjiga sadrži jasno definisane probleme koji su, po mišljenju autora, najznačajniji u procesu urbane obnove, kao i preporuke na koji način ih treba rešavati, kako bi se postigle proklamovane vrednosti gradskog prostora. Na taj način, developerima, planerima i projektantima, kao i lokalnoj zajednici je ukazano šta i na koji način u svojim projektima treba da pokušaju da ostvare, a nadležnim službama na koji način da ocenjuju predložene projekte.

URBANI DIZAJN (URBAN DESIGN)

Urbani dizajn Razvoj gradova će, u svetu pa i kod nas, u budućnosti biti zasnovan prevashodno na urbanoj obnovi i regeneraciji. Umesto daljeg širenja na račun obradivog zemljišta, izgradnje novih naselja na obodu gradskog područja i glorifikacije saobraćajne infrastrukture, model razvoja postaje nešto sasvim drugo – obnova već izgrađenih delova grada, povećavanje gustina, unapređivanje postojećeg, obogaćivanje novim sadržajima i formama. Ovaj proces se u literaturi i praksi pominje pod različitim, sličnim imenima, sličnih, ali ne i sasvim istih značenja. Na engleskom jeziku to je, najčešće, urban renewall ili urban rehabilitation. Regeneration and Development se prevodi kao obnova i razvoj. Najčešće se odnosi na proces urbane obnove i razvoja, ali može biti i, recimo, ekonomska ili (šira) društvena obnova. U domaćoj literaturi se kao prevod termina regeneration javlja unapređenje ili čak regeneracija. Ovaj pojam može da se odnosi kako na najuže prostore, tako i na širu teritori
http://www.ecoart.rs/2011/02/kokedma-vestina-uzgajanja-biljaka/

Master plan - pejzazna arhitektura&urban dizajn

Слика

The I-Park Foundation Calls for Proposals

Слика
The I-Park Foundation Calls for Proposals Call for Proposals: Inter-Disciplinary/Collaboration Projects Residency at I-Park Application Deadline 2/28/11 The I-Park Foundation (East Haddam, CT/USA) is pleased to announce its first artists-in-residence session devoted exclusively to inter-disciplinary and collaboration projects. Artists/practitioners working in the following fields are encouraged to apply: visual arts, music composition/sound sculpture/design, landscape/garden design, language arts, moving image, performance art and photography.  The lead project for this session is Proto-Gonzo, a site specific, rule-based collaboration curated by sculptor Marco Dessardo.  The 3-week residency runs from July 13 ā013 August 1, 2011.  For program and application materials:  www.i-park.org/2011IDCProgram.html . Share |

Landscape architecture and urban design projects from Fletcherstudio SF

Слика
Pogledati sajt: http://fletcherstudio.blogspot.com/search/label/COMPETITIONS Share |

Sta je Pejzazna arhitektura?

Слика

STA JE URBAN DIZAJN?

Слика